MOLENAAR AUTOSPORT
BOUWT EN VERHUURT BMW RACE- EN DRIFT AUTO’S

Inleiding

Molenaar Autosport heeft als een van de grootste BMW race- en driftauto bouwers en verhuurders van Nederland plus minus dertig speciaal geprepareerde BMW race- en driftauto’s beschikbaar voor de verhuur. Deze auto’s kunnen ingezet worden voor gebruik tijdens circuitdagen of tijdens een race- of drift events. De preparatie van de auto’s realiseren wij in onze uitgebreide en goed geoutilleerde werkplaats. Onze gedurende vele jaren opgebouwde ervaring maakt dat wij weten op welke wijze elke BMW het beste geprepareerd kan worden voor circuitgebruik.

Uw veiligheid

Onze race en drift auto’s zijn voorzien van alle moderne veiligheidsvoorzieningen zoals een FIA goedgekeurde rol kooi, vierpuntgordels, kuipstoelen, brandblusser, aangepaste dempers en veren, aangepaste motor, aangepast motor management, aangepaste uitlaat, racekoppeling, catch-tank, sperdifferentieel, zwaardere remmen, lichtgewicht plaatwerk als motorkap en deuren, aangepast spuitwerk en diverse veiligheidsvoorzieningen.

U rijdt, en wij verzorgen ter plaatse de technische begeleiding Als u bij ons een race- of drift BMW huurt kunt u zich tijdens de circuit dag, drift- of race cursus geheel concentreren op het racen of driften. Dankzij de service en technische begeleiding van onze ervaren monteurs aanwezig op het circuit zorgen wij dat u probleemloos rijdt.

Typen

Molenaar Autosport verhuurt verschillende typen speciaal geprepareerde BMW race- en driftauto’s, bijvoorbeeld diverse BMW E30 325i met 172 pk, diverse BMW E36 325 met 192 pk, diverse BMW E36‘s met meer dan 200 pk, en diverse BMW E46‘s met meer dan 200 pk.

Racen of Driften

Molenaar Autosport heeft zowel race- als driftauto’s voor de verhuur.

Samenwerking

Molenaar Autosport werkt onder andere samen met organisaties als de BMW Circuitclub en racescholen als ADS (Assen) en RSZ (Zandvoort). U kunt bij ons rechtstreeks een race of drift auto huren of via bemiddeling door hen.

Locatie

Naast Assen en Zandvoort is het ook mogelijk om op circuits in België, Frankrijk en Duitsland onze auto’s voor u klaar te zetten.

PRIJZEN

Prijzen voor race auto verhuur (exclusief BTW, inclusief brandstof):

BMW E30 325i niet cursusdag
€ 325,- per halve losse dag
€ 625,- per losse dag
BMW E30 325i cursusdag
€ 300,- per halve cursusdag
€ 600,- per cursusdag
BMW E30 Terugkerende dagen
€ 275,- per halve dag
€ 550,- per dag
BMW E30 total los bedrag € 3.500,-
BMW E36 325i niet cursusdag
€ 375,- per ½ losse dag
€ 675,- per hele dag
BMW E36 325i cursusdag
€ 325,- per ½ cursusdag
€ 650,- per hele dag
BMW E36 Terugkerende dagen
€ 325,- per ½ dag
€ 650,- per hele dag
BMW E36 total los bedrag € 5.000,-
BMW E46 325i niet cursusdag
€ 425,- per ½ losse dag
€ 725,- per losse dag
BMW E46 325i cursusdag
€ 375,- per ½ cursusdag
€ 675,- per cursusdag
BMW E46 Terugkerende dagen
€ 375,- per ½ dag
€ 650,- per dag
BMW E46 total los bedrag € 6.500,-

Speciaal cursus arrangement voor de verhuur:

E30 325 voor driedaagse racecursus, speciaal tarief
€ 1800,-
E30 325 voor zes middagen racecursus, speciaal tarief
€ 1800,-
E30 325 voor vierdaagse racecursus, speciaal tarief
€ 2200,-
E36 325 voor driedaagse racecursus, speciaal tarief
€ 1850,-
E36 325 voor zes middagen racecursus, speciaal tarief
€ 1950,-
E36 325 voor vierdaagse racecursus, speciaal tarief
€ 2200,-
E46 325 voor driedaagse racecursus, speciaal tarief
€ 2300,-
E46 325 voor zes middagen racecursus, speciaal tarief
€ 2600,-
E46 325 voor vierdaagse racecursus, speciaal tarief
€ 2800,-

De prijzen zijn exclusief BTW, inclusief brandstof, inclusief transport van en naar circuit in Nederland, technische begeleiding, slijtage, banden en afschrijving, exclusief schades. Voor de buitenlandse circuits Spa, Zolder, Nürburgring GP, Papenburg en Hockenheim hanteren wij een opslag vanwege hogere transport- en verblijfskosten bij alle huurprijzen van € 150,- excl. BTW.

WIJ BOUWEN UW BMW CIRCUITAUTO OP MAAT

Molenaar autosport is optimaal gespecialiseerd in het prepareren van uw BMW tot circuit auto dan wel het aanpassen van uw BMW voor gebruik op het circuit.

De preparatie van uw auto en de keuzes die hierbij gemaakt kunnen worden zijn afhankelijk van uw wensen en uw budget. De preparatie betreft bijvoorbeeld het plaatsen van een FIA goedgekeurde rol kooi, vierpuntgordels, kuipstoelen, brandblusser, Bilstein dempers en Eibach veren, aangepaste motor, aangepast motor management, aangepaste uitlaat, racekoppeling, catch-tank, sperdifferentieel, zwaardere remmen, lichtgewicht plaatwerk als motorkap en deuren, spuitwerk, het aanbrengen van reclame stickers, enz.

Een mogelijkheid om de prestaties van uw race- of drift BMW te verbeteren is het inbouwen van een BMW motor uit een andere modelserie. Naast technische aanpassingen moet in dat geval ook de kabelboom gemodificeerd worden. Door onze ervaring en technische expertise leveren wij ook op dit terrein maatwerk.

Bij het bouwen van een race- of drift auto speelt ook het gewicht van de auto een belangrijke rol. Wij kunnen vele lichtgewicht onderdelen leveren voor elk type BMW, voor de autosport of voor het driften.

WIJ ONDERHOUDEN UW CIRCUITAUTO

Voor een uurtarief van € 70,- excl. BTW wordt uw auto onderhouden door onze gespecialiseerde monteurs. Dankzij onze specialistische kennis en jarenlange ervaring kunnen wij uw circuitauto uitstekend onderhouden. Wij zorgen daarbij dat uw auto na elke wedstrijd wordt nagekeken op die punten waar dat nodig is en indien nodig vervangen wij onderdelen in overleg met u. Uw auto is voor de volgende wedstrijd altijd weer in topconditie. Vraag naar ons speciale aanpak voor deze service. Daarnaast is Molenaar autosport optimaal uitgerust voor het prepareren en onderhouden van 6, 8 en 10-cylinder motoren en de BMW M motoren en bijbehorende versnellingsbakken. Onze ervaring met deze motoren en de M-serie motoren uit alle bouwjaren is omvangrijk. Onze monteurs werken regelmatig met deze bijzondere auto’s en motoren, waardoor onze kennis blijft toenemen.

Onze ervaring in de BMW autorace sport, waar de belasting van de verschillende componenten vele malen hoger is dan bij normaal gebruik, heeft ertoe geleid dat wij verschillende maatwerk oplossingen in eigen huis ontwikkeld hebben, die uw race BMW kunnen verbeteren. Zo modificeren, ontwerpen of fabriceren wij in onze eigen werkplaats bijvoorbeeld stabilisatoren, short shift, sper differentieel, wielophangingsdelen, volledig instelbare schroef- en demping set, chip motor tuning, aangepaste koeling, aangepaste smering, etc.